kuvia ja tunnelmia

Blogi

Blogiini tallentuu kokemuksia, tunnelmia ja taustoja kuvauskeikoistani satunnaisilla varuste/tekniikkajorinoilla maustettuna.

Tampereen (ja Ylöjärven) yörogaining 2016

Vuoden 2016 yörogaining kisailtiin komean talvisissa olosuhteissa 11.-12.11. Oma päätös lähteä kuvailemaan oli jokseenkin viime tipassa tehty joten valmistuminen oli mitä oli.

Saavuin lähtöpaikkana olevalle Ylöjärven urheilutalolle noin puolitoista tuntia ennen starttia ja ehdin siinä skoutata kartalta rastien paikkoja ja tutun joukkueen reittisuunnitelmaa. Rasteja kaikkeen kaikkiaan oli paljon yli sata oman arvioni mukaan. En kyllä laskenut.

Tovi ennen starttia tuumailin pihalta jonkinlaista sopivaa kuvauspaikkaa. Toisaalta lähdöt (klo 22:00 ja 22:05) olivat härdelli ja kisailijat poistuvat paikalta melkein joka suuntaan.

 Muutama minuutti lähtöön

Muutama minuutti lähtöön

Tolloilin kohmeisin sormin pakkasessa toisen kameran asetukset päin honkia ja niinpä osa alun kuvista on yhtä suttua. Yritäpä kuvata f/8 aukolla fillaristeja yöllä. ISO 16000 ja silti vahvasti alivalottuneita kuvia. Onneksi hokasin Ylöjärven liikenneympyrän tienoilta poistuessani ja fiksasin asetukset.

Sitten suuntasin Siivikkalaan, toinen kamera jalustalle pitkiä valotuksia napsimaan. Toisella kameralla kuvailin hieman lähiotoksia. Sama toistui Lentävänniemessä ja Mustavuoren päällä.

 Eräs joukkuen tuumailee kartan parissa komeissa maisemissä Näsijärven rannalla

Eräs joukkuen tuumailee kartan parissa komeissa maisemissä Näsijärven rannalla

Kaikissa paikoissa oli ajoittain aikamoinen sutina ja kuvattavaa piisasi. Loppuun suuntasin vielä Ahveniston kulmille, mutta muutamia satunnaisia joukkueita lukuunottamata siellä oli aika hiljaista.

Kylmimmillään auton mittari näytti yön aikana -13C, mutta aamuyön tunteina sää lämpeni hieman. Kamerat pelasi ok. D5500:n akkuja piti kierrättää kameran ja povitaskun välillä usein, mutta D500:n akkuun ei tarvinnut koskea ollenkaan.

Itse luotin softshell+merino+untuva komboon ja nämä kelit olivat vielä lastenleikkiä. ;-D

 Aina aikaa selfielle

Aina aikaa selfielle

Kimmo Virkki