kuvia ja tunnelmia

Blogi

Blogiini tallentuu kokemuksia, tunnelmia ja taustoja kuvauskeikoistani satunnaisilla varuste/tekniikkajorinoilla maustettuna.

Hiihdon hurmaa Jämillä

 
 Makkaran maistelua kisojen ohessa

Makkaran maistelua kisojen ohessa

 

Pitkän harmaan ja pimeän kauden (säätä tarkoitan) jälkeen vihdoin alkaa valo lisääntymään. Luntakin on saatu taivaalta ja tykin suusta joten taas tapahtuu. Ja kun tapahtuu niin kamera räpsyy taas.

Tammikuun puolessa välissä Jämillä hiihdetiin Suomen Cup osakilpailu ja samalla kasa nuorten hiihtoja. Kulmat ja reitit on tuttuja joten sen suurempaa tutustumista latureitteihin tarvittu mitä nyt perjantai päivänä kävin kävelemässä ladunviertä ja hieman tuumimassa hyviä kuvauspaikkoja.

Pari haastetta kuvaamiseen oli. 1) Nuoren kilpailut oli niin aikaisin aamulla (8:30 ja 9:00 alkaen) että edes jotenkuten siedettävän laatuisia kuvia saisi vain keinovalossa. 2) Paras valaistus auringosta ja parhaat kuvauspaikat tuntuivat olevan pääasiassa eri puolilla harjua.

Eka haaste taklaantui jotenkuten "hiihtostadionin" ja "laskettelurinteen" valaistuksilla. Tarjolla oli sekasotku oranssia ja valkoista valoa muutamissä läikissä. Jälki on sen näköistä mutta onneksi Nikon D500 hanskaa korkeatkin ISO asetukset kohtuu hyvin.

 Harjun ylämäkien kaveriksi löytyy aina myös alamäkiä.

Harjun ylämäkien kaveriksi löytyy aina myös alamäkiä.

Toisen haasteen osalta tehtiin mitä tehtävissä oli, mutta onneksi aurinko jo sen verran nousee ja hanki heijastaa että ei väärällä puolellakaan harjua nyt synkkää ollut. Lisäksi iltapäiväällä auringon vajotessa tuli muutamiin kuviin kiva keltainen tausta - mitä sitä nyt tiheän puuston takaa hieman näkyi.

Kaiken kaikkian saldona oli yhteensä noin 5000 kuvaa pariltä päivältä joista toki 80% karsiintuu pois tuplina tai laadultaan huonoina/huonompina.

Yllättävän hyvin D500:n akku kestää pakkasessa. Sunnuntaina kylmimmillään oli -9C, mutta mitään erityistä hyytymistä ei tapahtunut.

Muutama laitteistotesti tuli samalla tehtyä kun kuvattavaa kerran riitti. Vielä tarvii hieman hioa että toisen kameran etälaukaisu toimii riittävän luotettavasti, mutta laitteistonysväyksistä toisella kertaa.

 

 Muutaman kerran meinasi tulla hiihtäjä syliin tässä mutkassa. Tosin 10cm kamerasta vasemmalle oli paksu petäjä ja Parocin villapaali.

Muutaman kerran meinasi tulla hiihtäjä syliin tässä mutkassa. Tosin 10cm kamerasta vasemmalle oli paksu petäjä ja Parocin villapaali.