kuvia ja tunnelmia

Blogi

Blogiini tallentuu kokemuksia, tunnelmia ja taustoja kuvauskeikoistani satunnaisilla varuste/tekniikkajorinoilla maustettuna.

Kevät laduilla Jämillä

Perinteiset Jämin Kisat hiihdettiin viime viikonloppuna Jämin yllävänkin talvisissa maastoissa. Yllättävän siksi että 10km päässä kotipihassa lunta ei ollut juuri nimeksikään mutta Jämin nurkilla sitä oli jopa mukavasti kun suhteuttaa talven muuten surkeaan lumen määrään.

Koska kisat alkoivat vasta klo 11 ehdin aamusella jo auringon nousun aikoihin pariksi tunniksi luontoon suolle. Maahan kun oli satanut parin päivän sisällä hieman lunta joten eläinten jäljet olisi helposti havaittavissa. Suolta voisi myös tarttua matkaa komea maisema kuva aamuauringolla maustettuna. Vaan ei ollut onnea matkassa, toisin kuin Foreca ja muut ennusti, aamu ei ollut kirkas ja kylmä vaan hyvin sumuinen.

Suon laidalla jo kuuli että vakiopaikassa taitaapi olla linnuilla soitimen käynnistelyä. Jälkiä kyseisellä paikalla nähnyt aiempinakin talvina, mutta en ole ollut niin aikaisin liikenteessä että linnut olisivat olleet vielä paikalla. Hiiviskelin lähemmäs ja puolen tusinaa teereähän siellä oli mekastamassa. Kovin lähelle ens onnistunut pääsemään ja sumun takia etäältä otetuista kuvista ei kovin häävejä tullut. Jotakin kuitenkin.

 Sumuista tunnelmaa suolla

Sumuista tunnelmaa suolla

Reilun parin tunnin kierroksen jälkeen takaisin autolle ruokatauolla ja sitten Jämille. Sinällään maasto ja latureititkin täysin tutut joten ei kai tässä ihmeempiä. Kovaa kuvausta vain. Toisin kuin aiemmassa Suomen Cup hiihdossa tämä kisa ajettiin läpi todella kovalla tahdilla. Lauantain yhteislähdössä ensimmäiset sarja lähtivät matkaan alussa parin minuutin välein ja vanhemmilla ryhmillä noin 10 min välein. Lisäksi sarjasta riippuen kierrettiin joko 1, 2, 3 tai 5km lenkki(ä). Sunnuntain väliaikalähdössä kilpailijoiden välissä oli vain 15 sek ja sarjojen välillä vain minuutin tauko. Kaikki tämä tarkoitti käytännössä sitä että oli hyvin niukasti aikaa vaihtaa kuvauspaikkaa ja valmistautua uudessa paikassa kuvaamiseen. Siksipä käytännössä kuvasin lauantaina ekassa mäessä, laskussa juuri ennen 2km ja 3km lenkin eriytymistä ja vielä 5km lenkillä 3,5-4km kohdalla. Sunnuntaina ainoastaan alun mäessä ja sitä heti seuraavalla tasaisella.

Viikonlopun osalta kuin täydet sympatia- ja suorituspisteet menee nuorimmille hiihtäjille. Hienoa menoa ja asennetta vaikkei kaikilla vauhtia vielä niin hurjasti olisikaan. Oikeaa urheilun riemua kai.

 Jos lapsi pyllähtää se ei haittaa vaan sitten kammetaan ylös ja matka jatkuu!

Jos lapsi pyllähtää se ei haittaa vaan sitten kammetaan ylös ja matka jatkuu!

 Etenkin sunnuntaina auringonvalo paljasti jylhän maiseman kaikessa kauneudessaan. Metsää, silmänkantamattomiin.

Etenkin sunnuntaina auringonvalo paljasti jylhän maiseman kaikessa kauneudessaan. Metsää, silmänkantamattomiin.

 Harjujen välissä ja montuissa oli varjoisampaa ja luntakin runsaasti

Harjujen välissä ja montuissa oli varjoisampaa ja luntakin runsaasti