kuvia ja tunnelmia

Blogi

Blogiini tallentuu kokemuksia, tunnelmia ja taustoja kuvauskeikoistani satunnaisilla varuste/tekniikkajorinoilla maustettuna.

Kevättä ilmassa

Jos ei muuten usko kevään lähestyvän niin muuttolinnut nyt vähintään ovat varma merkki siitä. Ainakin maaseudulla järvet ja pellot täyttyvät palaavista linnuista. Viime sunnuntaina tuli hieman ulkoiltua kameran kanssa lintuja jahtaamassa. Ensin aikaisin auringonnousun aikaan tutulla suolla teeriä väijymässä ja paluumatkalla vielä joutsenia erään sillan kupeessa sulassa/jäällä. Suolta löytyi myös yllätys. Sääksen pesä oli saanut seurantakameran. Täytyypä selvittää josko kameran feediä näkisi jostakin.

 Suolla en nyt nähnyt suurempia menoja, mutta onneksi tämä kaveri hetken tapitti pienen männyn latvassa puolisen tuntia auringonnousun jälkeen.

Suolla en nyt nähnyt suurempia menoja, mutta onneksi tämä kaveri hetken tapitti pienen männyn latvassa puolisen tuntia auringonnousun jälkeen.

 Pellolla oli kolme teereä ja yksi lensi ylitseni varsin likeltä. Tuli jopa hieman kiire kameran kanssa.

Pellolla oli kolme teereä ja yksi lensi ylitseni varsin likeltä. Tuli jopa hieman kiire kameran kanssa.

 Tämä joutsen lensi kumppaninsa kanssa aivan vierestä kun olin erään sillan kupeessa kuvailemassa joutsenten eloa. Yksi parhaita joutsen kuviani kuvan laadun kannalta: hyvä valo, terävä oikeissa paikoissa, lensi läheltä joten täytti koko ruudun kamerassa. Taustalla jos olisi muutakin kuin taivasta niin tää olisi vielä parempi.

Tämä joutsen lensi kumppaninsa kanssa aivan vierestä kun olin erään sillan kupeessa kuvailemassa joutsenten eloa. Yksi parhaita joutsen kuviani kuvan laadun kannalta: hyvä valo, terävä oikeissa paikoissa, lensi läheltä joten täytti koko ruudun kamerassa. Taustalla jos olisi muutakin kuin taivasta niin tää olisi vielä parempi.

 Tämä oli bonus! Useamman vuoden seurannassa ollut sääksen pesä on saanut seurantakameran.

Tämä oli bonus! Useamman vuoden seurannassa ollut sääksen pesä on saanut seurantakameran.

Iltapäivällä vielä toinen lenkki peltojen keskelle jossa toki joutsenia useassakin paikassa, mutta mikä hienointa myös töyhtöhyyppä. Töyhtöhyypät ovat kiehtovia lintuja. Niillä on omintakeinen lauluääni ja erittäin sinkoileva lentotyyli. Jos et ole moista koskaan nähnyt niin suosittelen etsitymään alkukesästä pellon laitaan kuulostelemaan maanisesti sinkoilevaa lintua joka kuulostaa flipperiltä...

 Töyhtöhyypät ovat aikaisia tulijoita ja aikaisia pois lähtijöitä (aikuiset). Pitävät muuten kovin kummalista ääntä lentäessään.

Töyhtöhyypät ovat aikaisia tulijoita ja aikaisia pois lähtijöitä (aikuiset). Pitävät muuten kovin kummalista ääntä lentäessään.

Kimmo Virkki