kuvia ja tunnelmia

Blogi

Blogiini tallentuu kokemuksia, tunnelmia ja taustoja kuvauskeikoistani satunnaisilla varuste/tekniikkajorinoilla maustettuna.

Kevät etenee

Lumet ovat jotakuinkin sulaneet kotinurkilta. Ainoastaan varjoisissa montuissa on vielä jäisiä lumenrippeitä jäljellä. Muuttolintujen määrä lisääntyy melkein päivä päivältä vaikka vielä etenkin öisin on varsin kylmää.

 Töytöhyyppien määrä lisääntyy mutta vielä ei kaikki ole kulmilla

Töytöhyyppien määrä lisääntyy mutta vielä ei kaikki ole kulmilla

 Kiuru ilmassa ja tyyppilliset laulun luritukset menossa.

Kiuru ilmassa ja tyyppilliset laulun luritukset menossa.

Ensimmäistä kertaa sain kiurun hyvin kuvaan. Yleensä ne on joko pellolla matalla heinän korsien seassa piilossa tai sitten hyvin hyvin korkealla että vain ääni kuuluu. Wikipedian mukaan koiras voi nousta jopa 100m korkeuteen laulamaan. Tällä kertaa muutama kiuru lensi vain reilun kymmenen metrin korkeudessa ja lauloi siinä samalla. Aika vauhdikasta menoa oli kuvattavaksi, mutta jotakin tarttui muistikortille tällä kertaa.

 Kottaraisia koivun latvassa.

Kottaraisia koivun latvassa.

 Heikot revontulet matalalla pohjoisen horosontin päällä.

Heikot revontulet matalalla pohjoisen horosontin päällä.

Revontulikausi lähestyy loppuaan. Pian illat ja yöt ovat niin valoisia ettei revontulia enää voi havaita. Viime päivinä revontulia vielä näkyi ja olinkin parina iltana/yönä niitä väijymässä. Ekana iltana oli paremmat ja isommat repolaiset mutta pilviverho blokkasi ne aika pahasti. Toisena iltana revontulet olivat vaisummat mutta taivas oli melkein selkeä. Instagramin puolella mulla julkaistuna lyhyt timelapse video samalta illalta.

Kimmo Virkki