kuvia ja tunnelmia

Blogi

Blogiini tallentuu kokemuksia, tunnelmia ja taustoja kuvauskeikoistani satunnaisilla varuste/tekniikkajorinoilla maustettuna.

Suhinaa ja säpinää Heinolassa

 Etenkin sunnuntaina keli oli komea

Etenkin sunnuntaina keli oli komea

Kling klong... klo 5 lauantaina aamuna ja puhelimen herätyskello soi. Olipahan taas ajatus tämäkin. Vaan ei auta, nyt olisi saumaa päivittää portfoliota hyvässä valossa kuvatuilla kuvilla koiravaljakkokilpailusta. Jämin molemmat viikonloput syksyllä olivat yhtä synkkää harmautta ja se ei valokuvauksen kannalta ole hyvä ollenkaan. Valoa! Tarvitsemme valoa.

Ajoa tuli viikonlopulle noin 1000km kun molempina päivän ajelin mestoille ja illaksi kotiin. 

Hyvää talvikeliä oli tarjolla, etenkin sunnuntaina kun taivas oli kirkas. Lunta oli arviolta 800% enemmän kuin kotosalla joten se oli juhlaa! Keli oli vielä pakkasella joten kengät ja kamat pysyivät hyvin kuivina vaikka lumessa remmoinkin menemään. Valjakoille keli oli liukas ja ura ainakin paikoin varsin jäinen. Ei kai kukaan pahemmin satuttanut itseään tai koiriaan vaikka muutaman nurin menon ja kommelluksen todistinkin. Komein kuperkeikka tapahtui suoraan kameran edessä mutta olin jäässä ja missasin tuon, pahus!

Haasteena oli että seutu ja reitti oli ennestään minulle täysin outo. Ei mitään hajua missä kuvata, millainen maasto on tai missä reitti edes kulkee. Ei mitään kotikenttäetua kuten Jämillä. Vähän ehdin lauantai aamuna ennen ekaa starttia skoutata reittiä, mutta ekat kuvaukset hoidin ns. varmasta paikasta. Vaikkakin visuaalisesti se ei ollut kaikken paras niin siinä valjakot olivat kameralle altiina mennessä, tullessa ja vielä siinä välissäkin.

 Pääkamera ohjaa etäkameraa PocketWizard radioilla

Pääkamera ohjaa etäkameraa PocketWizard radioilla

 

Tekniikkapuolella kokeilussa oli myös Nikonin 200-500mm telezoomi (D800E rungossa), mutta peruspaikkoihin tuo olin kyllä liian möhkäle ja pitkäkin. Vanha luottopakki Tamron 70-200mm (D500 rungossa) sai hoitaa 80% duunista. Etäkamerassa (D800E) oli kiinni Nikon 50mm ja sitä ohjattiin PocketWizard radiolla pääkamerasta. Ilokseni parempaa tulosta syntyi kuin ensimmäisellä kokeilukerralla Jämin Suomen Cup hiihdoissa jossa koko etäkamerakuvio oli yksi farssi. Vielä tosin jatkossa tarvii tarkemmin funtsia mihin ennakolta tarkentaa. Sanottakoon tosin että koirien ajolinjat on sen verran vaihtelevat että mikään tarkennuspaikka ei tuota 100% tulosta, hyvä jos 50% tulosta. Mutta kuvia jäi jemmaa tästä kerrasta. Hyvä! 500mm putkella ylettyi maalialueella hieman taaempaa kuvailemaan maaliin tuloa ihmisjoukon päiden välistä. Muutama napsu jäi siitäkin jemmaan. Sunnuntaina päivän päätteeksi sen sijaan 500mm oli hyvä valinta kun kuvasin pienen järven nurkilla rinteestä vastarinteen laelle ja siitä alas syöksyviä valjakoita. 200mm - croppi kamerassa 300mm - olisi ollut liian lyhyt. Tiedän jo paikan Jämillä jossa tätä komboa kokeillaan tulevaisuudessa.

Viikonlopun plussat: + nyt on kulmat tutut jos jatkossa tuolla kuvaan, ++ hyvässä valossa otettuja kuvia tästä lajista, ++ paljon ulkoilmaa, +++muutama kuva jotka omasta mielestänikin hyviä

Viikonlopun miinukset: - tankki dieseliä, - paljon auton sisäilmaa, - erittäin kurainen auto

Plussat voittaa!

 Kuvattuna 500mm polttovälillä vastarinteen puolelta - paremmalla laadulla vastaava kuva  päägalleriassa

Kuvattuna 500mm polttovälillä vastarinteen puolelta - paremmalla laadulla vastaava kuva päägalleriassa