kuvia ja tunnelmia

Blogi

Blogiini tallentuu kokemuksia, tunnelmia ja taustoja kuvauskeikoistani satunnaisilla varuste/tekniikkajorinoilla maustettuna.

Kevät etenee, edelleen...

Pihassa linnunpöntöt on puhdistettu jo muutama viikko sitten. Tätä en ihan joka vuosi tee, ainakaan kaikille seitsemälle pöntölle (jos muistan pönttöjen määrän oikein). Tänä vuonna kuitenkin urakoin ja putsasin kaikki ja myös hieman fiksasin kiinnitykset puihin.

Sutinaa pönttöillä alkaakin jo olemaan, pääasiassa tiaisten toimesta sillä kirjosiepot tulevat nurkille vasta hieman myöhemmin. Tiaisista suosikkini ovat tuolta pienemmästä päästä, hömötiainen ja etenkin kuusitiainen, jotka tuntuvat varsin pelottomilta ainakin ihmisten suhteen. Hömötiaisia ei tänä vuonna talviruokinnalla juurikaan näkynyt, mutta kuusitiaispariskunta pihassamme pyörii ja nyt myös pöntöistä pesäpaikkaa valitsee.

 Kuusitiainen koivunoksalla

Kuusitiainen koivunoksalla

Keltaisirkkujen ohella kellertävää väriä kevääseemme on tarjonnut parvi viherpeippoja. Viime aikoina viihtyvät talviruokinta paikkojen tienoilla maasta siemeniä syöden. Hyvä että putsaavat kulmia. Mustarastaat ovat ilmestyneet pihaan myöskin ja puuhailevat aivan samaa.

 Viherpeippo siemeniä etsimässä

Viherpeippo siemeniä etsimässä

 Mustarastas siemeniä etsimässä

Mustarastas siemeniä etsimässä

Peippoja on myöskin ilmestynyt pihapuihin ja ruokintapaikkojen kulmia siivoamaan. Kerrankin sain kuvattua peipon myös oksalla istumassa ilman että edessä oli risukkoa joten tuloksena oli ihan säädyllinen kuva kun aurinkokin paistoi sopivasti jo hieman matalammalta.

 Puolikuuta peipposesta ei kyllä ihan pidä paikkaansa...

Puolikuuta peipposesta ei kyllä ihan pidä paikkaansa...

Kimmo Virkki