kuvia ja tunnelmia

Blogi

Blogiini tallentuu kokemuksia, tunnelmia ja taustoja kuvauskeikoistani satunnaisilla varuste/tekniikkajorinoilla maustettuna.

Valjakkourheilun sulanmaankausi avattu - ainakin omalta osaltani

Puluset syrjään ja koirat areenalle!

Nyt viikonloppuna siirryin taas urheilukuvauksen pariin kun kevät alkaa olla jo sen verran edennyt että sitä voi kevääksi kutsua. Ainakin etelässä. Tästä eteenpäin alkaakin olla tapahtumia melkein joka viikolle. Koiria, hevosia, ihmisiä...

Ohkolassa oli valjakkourheilun kevätkisat. Oma keikkani oli kiinni sääennusteista. Ohkolaan on kotoa kuitenkin sen verran matkaa että täysin kurjalla kelilla ei viitsi lähteä ajelemaan ja kuvaamaan suttuisia ruutuja. Nyt kuitenkin etenkin aamuksi oli luvattu kaunista säätä.

Mitä todellisuuteen tulee niin aamu oli todellakin kaunista ja poutapilvistä. Päivän edetessä maustetta tarjosi useamman kerran varsin runsaat raekuurot. Vain muutamassa minuutissa sää saattoi kääntyä kauniista ja aurinkoisesta täydeksi raemätöksi!

 Ilma oli kaunis ja kuiva.. .

Ilma oli kaunis ja kuiva.. .

 kelatkaamme 3 ja puoli minuuttia eteenpäinja keli oli muuttunut täysin.

kelatkaamme 3 ja puoli minuuttia eteenpäinja keli oli muuttunut täysin.

Sinällään pienempi paha rakeet on kuin vesi. Keli oli reilusti plussan puolella joten rakeet kuitenkin sulivat varsin nopeasti ja siten kastelivat myös kameroita. Vaatteita ei rakeet juurikaan kastelleet koska ne eivät tartu vaatteisiin mutta kameran ja linssin lokosiin tuntuivat tarttuvan hyvinkin.

Pääkamerasta en ollut huolissani sillä sen tiiviys kyllä parit raekuurot kestää mutta etäkamerassa oli linssi joka ei ole sääsuojattu joten piti keksiä jotakin. Normaalisti on jotakin fiksumpaa suojaa mukana, mutta tällä kertaa jotenkin unohtui joten nokkelana kasasin suojan lippiksestä ja piposta.

 2xHaglöfs suojasi kameraa (Nikon D800E+Tamron 15-30mm f2.8) - pidin keltaista pipoa siinä muutenkin päällä näkyvyyden vuoksi.

2xHaglöfs suojasi kameraa (Nikon D800E+Tamron 15-30mm f2.8) - pidin keltaista pipoa siinä muutenkin päällä näkyvyyden vuoksi.

Koetapas pakata kamaa reppuun runsaassa raekuurossa. Reppuun meni enemmän rakeita kuin tavaraa ja piti kerran tyhjentää ja ravistella kaikki ulos ettei ne sula siellä kameroiden ja muiden juttujen kanssa.

Kaiken kaikkiaan ihan hyvä keikka. Runsaasti tuttuja naamoja tuli vastaan. Hyvä testikeikka tuolle etäkamera+laajakulmalinssi-kombolle sillä tiedän jo muutaman jutun jotka tehdä toisin ensi kerralle ( 1. sijoittelu, 2. suljinaika - 1/1000s on liian pitkä...)  ja raekuurojen ansiosta sain otettua muutaman varsin "tunnelmallisen" kuvan. 

 Karvakuonogalleria

Karvakuonogalleria