kuvia ja tunnelmia

Blogi

Blogiini tallentuu kokemuksia, tunnelmia ja taustoja kuvauskeikoistani satunnaisilla varuste/tekniikkajorinoilla maustettuna.

(Taka)talvea...

Tai ei kai tämä vielä virallisesti takatalvea taida olla kun ei ole missään vaiheessä vielä lämpöiseksi oikein kevät alkanut. Harvoin sitä silti täällä vappuaattona on viittä senttiä lunta maassa. Sulamaanhan tuo toki kävi päivän mittaan vaikka lisääkin yritti tulla.

Viikon mittaan ei kameraa ehtinyt kuin morjestamaan ennen kuin vasta viikonloppuna. Hervannassa kävin liejukanaa väijymässä, mutta ei näkynyt moista siellä missä piti. Josko tuo jatkanut matkaa tai sitten puli on kolkannut sen evääksi. Lokkeja sorsia oli paljon. Nyt vasta havaitsin kuinka hieno tummanpunainen nokka on naurulokeilla.

 Naurulokki

Naurulokki

Nuhaa parannellessa tuo keikka oli pikainen muiden askareiden ohessa Tampereella. Sunnuntaina väijyskelin muutaman kerran pihan lintuja pääasiassa ovenraosta. Oli aikamoiset pidot ruokinnalla kun lumi oli maan peittänyt kauttaaltaan ja linnut etsivät evästä.

Ykkösjuttu oli parin tiklin ilmaantuminen taas pihaan. Ne on mua jallittanut parisen vuotta ja en ole oikein tarkkaa kuvaa niistä saanut aikaisemmin. Erityisen hyvä ei kuva nytkään visuaalisesti ole mutta ainakin tarkka sen on linnun osalta.

 Toinen tikleistä ja taustalla vihervarpunen muuten niin rumassa kuvassa

Toinen tikleistä ja taustalla vihervarpunen muuten niin rumassa kuvassa

Illansuussa menin pihanurmikolle makoilemaan toviksi ja odottelemaan josko vielä joku lintu kävisi ruokinnalla. Alkoi olla hiljaisempaa sillä pääasiassa vain punatulkkuja ilmaantui enää ruokailemaan satunnaista sinitiaista ja vihervarpusta lukuunottamatta.

 Vihervarpunen oksalla

Vihervarpunen oksalla

Yhdestä punatulkusta sain hauskan kuvan melkein suoraa edestä matalalta maanpinnan tasolta

 Punatulkku - pieni siementen murskaaja

Punatulkku - pieni siementen murskaaja

Kimmo Virkki