kuvia ja tunnelmia

Blogi

Blogiini tallentuu kokemuksia, tunnelmia ja taustoja kuvauskeikoistani satunnaisilla varuste/tekniikkajorinoilla maustettuna.

Kevättä ja lintuja - edelleen

Takana on taas hyviä kelejä ja kohtuullisesti luontokuvausta lähinurkissa. Mitään suurempia retkiä en ole tehnyt mutta mitä nyt muun puuhastelun ja iltalenkkien ohessa ehtii niin kamera laulaa jos kohteitä ilmestyy. Lenkit tosin on usein jossain määrin tuumittu sen mukaan että jotakin kuvattavaa saattaisi löytyä.

Urheilukuvauksen suhteen on ollut nyt jokunen viikko hiljaisempaa. Lumet ovat sulaneet joten talvikausi on ollut ohi jo tovin. Sulanmaankausi ei kuitenkaan ole vielä oikein näillä nurkilla käynnistynyt joten siksipä siis lintuja, lintuja ja vielä kerran lintuja.

 Harmaalokki - yksi isokokoisimmista lokeistamme.

Harmaalokki - yksi isokokoisimmista lokeistamme.

 Myös kottaraisista löytyy hienoja värejä kun oikeassa valossa pääsee kuvaamaan. Matalalta paistava aurinko tässä tapauksessa toi hienosti esiin näiden kottaraisten sulkien metalliset sävyt.

Myös kottaraisista löytyy hienoja värejä kun oikeassa valossa pääsee kuvaamaan. Matalalta paistava aurinko tässä tapauksessa toi hienosti esiin näiden kottaraisten sulkien metalliset sävyt.

 Merihanhia (tai sitten metsähanhia) ihan omasta pihasta kuvattuna

Merihanhia (tai sitten metsähanhia) ihan omasta pihasta kuvattuna

Seuraava urheilukuvauskeikka lienee Ohkolan valjakkourheilukisat parin viikon päästä. Ajelen sinne jos kelit näyttää yhtään hyviltä. Harmautta tai sadetta en sinne asti lähde kuvailemaan koska sitä voi tehdä toukokuun alussa Jämilläkin kun siellä on kevään sulanmaan kisat.

 Sinisorsa eli heinäsorsa - koiran on suurimman osan vuodesta varsin näyttävä.

Sinisorsa eli heinäsorsa - koiran on suurimman osan vuodesta varsin näyttävä.

Edessä on lomaviikko ja suunnitelmissa on tehdä keikka tai pari jonnekin kauemmas kuvailemaan. Soita ja kansallispuistoja, mutta keli näyttää vähän heikolta. Joten ehkäpä muutaman lintutornin suojiin väijyskelemään. Lintutorneja nyt onneksi on vähän siellä sun täällä.

Sain vihdoin myös jo aikoja sitten tilaamani dronen, tarkemmin DJI Mavic Pro:n, joka sopii pienenä ja kokoontaitettava hyvin omiin tarpeisiini. Se on helpompi ottaa reppureissulle mukaan kun se menee pieneen tilaan eikä tarvitse omaa reppua. Mavic menee melkein jopa isoon taskuun, mutta silti se on varsin pätevä työkalu sekä still- että videokuvaukseen.

Joten jos kelit jotakuinkin kuvat niin varmaan jokunen tunti tulee lentämistä treenattua loman aikana. Tarvii tästä kirjoitella enemmän kun on vähän enemmän tarinaa ja kenties videota näytillä.

 

Kimmo Virkki