kuvia ja tunnelmia

Blogi

Blogiini tallentuu kokemuksia, tunnelmia ja taustoja kuvauskeikoistani satunnaisilla varuste/tekniikkajorinoilla maustettuna.

Jämi21 2017 Tampereella

Todellakin Jämi21 juostiin tänä vuonna jo keväällä ja Tampereella Kaupin urheilupuistossa. Keli oli keväisen kirpeä, mutta jotakuinkin aurinkoinen eli oikeastaan ihanteellinen juoksukeli.

Itselleni tapahtuma toimi dronen testikeikkana silmällä pitäen ensi viikonlopun Tour de Tamperetta. Otin toki kameran mukaan valokuvausta varten, mutta tällä kertaa se oli alemmalla prioriteetilla. Näin ollen en ollut skoutannut hyviä valokuauspaikkoja enkä sen puoleen olisi niille ehtinytkään koska tarkoitukseni oli kuvata dronella alkumatkassa Näsijärven rantamaisemissa.

Valitettavasti suunnitelmani kuvata rannalla juoksevia kilpailijoita kärsi lievän takaiskun kun saavuin paikalle ja huomasin että rannanvieressä on jonkinsortin rakennustyömaarytö siinä puhdistamon edessä. Eli se siitä visuaalisesti kauniista rantakuvasta. Prrrhana.

Nooh, plan b kehityksen alle samantien. Menin pidemmän laiturin tykö ja laitoin dronen ilmaan vähän maisemia katsellakseni ja kuvauksen suunnittelua varten. Siellä onneksi tuli kohtuu nätin näköinen kalliopätkä alas rantaan ja sitä sitten päätin kuvata juoksijoidenkin tullessa. Pieni miinus oli se että edessä aivan rannan tuntumassa oli varsin korkeita puita joten ihan niin matalalta en voinu kuvata kuin olisi halunnut mutta minkäs teet.

Kuvasin myös pari juoksupätkää rannan myötäisesti, mutta kuten sanottu, rakennustyömaarytö kyllä pilasi ne. Eli DELETE!.

Juoksijat, joita oli vain joku satakunta, vilahtivat siitä kohtuu sukkelaan joten drone alas, kasaan ja reppuun. Sitten kamera esiin ja kohti reitin loppupäätä. Arvelin että en parhaille kalliopaikoille millään ehdi juoksijoiden edelle joten menen suosiolla reittiä väärinpäin heitä vastaan kohtaan pari kilometriä ennen maalia. Heti kun leveä baana päättyi ja reitti meni hieman pienemälle polulle jäin väijymään. Näytti riittävän hyvältä paikalta sekä valon että taustan suhteen. Pari pientä mäen kumparettakin siinä tienoilla.

Jämi21 Kauppi voittaja

Jonkun tovin sain odotella ennen kuin tuli eka kympin juoksija ja sitten taas ei hetkeen ketään ennen kuin loput kympin juoksijat tipotellen tulivat polua pitkin.

Täyden matkan juoksijoita taas sai odotella tovin. Hieman paikkaa vaihdellen napsin kuvia ja koetin saada hieman vaihtelua kuviin. Yllä olevan kuvasin hieman puiden oksien läpi joten kuvan vasempaan alalaitaan tuli väriä.

Siitä sitten hiljalleen aloin peruuttelemaan maalia kohden samalla taaksepäin kurkistellen mahdollisia juoksijoita. Maalialueella kuvailin vielä viimeisiä juoksijoita kuten myös palkintojen jaon. Jokunen juoksija oli vielä matkalla, mutta minä kuittasin kotia kohti. Kuvia tosiaan tuolla laajemmissa gallerioissa.

Plussat: hyvää dronetestiä todellisessa kilpailutilanteessa, raikasta ilmaa ja vaihtelua

Miinukset: vähän vajavaiset valokuvat (vaikka tietoisesti drone edellä tämän päivän meninkin), osallistujien pieni määrä