kuvia ja tunnelmia

Blogi

Blogiini tallentuu kokemuksia, tunnelmia ja taustoja kuvauskeikoistani satunnaisilla varuste/tekniikkajorinoilla maustettuna.

Viime viikonlopun jämiä

Vihdoin ehdin viikon aikana valita ja käsitellä muutaman kuvan tuonne pääsivun Niinisalon kenttäratsastus galleriaan. Tällä kertaa tein hieman erilaisen jälkikäsittelyn. Vähän väriä ja kontrastia pois perinteiseen tyyliini verrattuna. Yleensä urheilukuvat käsittelen varsin kontrastikkaiksi ja alkuperäisen kirkaan värimaailma säilyttäen. Vähän harkinnassa tykkäänkö tuosta jäljestä tällaisten kuvien kanssa vai en. Sopii ehkä paremmin johonkin tunnelmointikuviin.

 Vähän perinteisestä tyylistäni poikkeava jälkikäsittely.

Vähän perinteisestä tyylistäni poikkeava jälkikäsittely.

Jokunen tunti paloi myös aikaa pidemmän Tour de Tampere 2017 videon editointiin. Vajaa kahdeksan minuuttinen siitä nyt sitten tuli. Pääasiassa ajovideota, hieman tunnelmaa Hakametsästä ja Kyötikkälän tauolta sekä hieman maisemakuvaa.

Videota en ole paljonkaan kuvannut/editoinut ja vielä vähemmän olen sovittanut musiikkia näihin pätkiin. Tämä meni ihan hihasta ravistamalla tällä kertaa. YouTuben vapaasti käytettäviä musiikkikappaleita haarukoin ja muutaman valikoin. Syteen tai saveen, jotakin möykkää siellä taustalla nyt soi.

Kohtuu tyytyväinen olen jälkeen jota tuosta DJI Mavic kopterista irtoaa. Etenkin kun ottaa huomioon että se on niin kepeä ja kompakti.

Kuvasin pätkät 2.7K resoluutiolla, 25 framea per sekunti. Vaihtoehtoja voisi olla 4K 25 frame/s tai 1080p 60 framea/s. Jälkimmäisellä saisi sulavampaa jälkeä mutta resoluutio tippuu selkeästi alemmaksi, 4K olisi loistava, mutta 60Mbps bitrate johon Mavic pystyy ei kaikissa tilanteissa oikein meinaa riittää ja kuva pikselöityy. Korostuu etenkin silloin kun kuvassa on paljon yksityiskohtia ja kamera liikkuu reippaasti. Julkaistu video on 1080p/25 ja alkuperäisestä isommasta resoluutiosta on yritetty saada hyöty irti tässä hieman pienemmässä resoluutiossa. Taino, 1080p eli FullHD, eihän se mikään pieni ole jos vertaa siihen mitä telkusta pääasiassa katsotaan.

En tosin kunnon vertailua ole vielä tehnyt sen välillä että kuvaa kopterilla 1080p vs. 2.7K ja konvertoi sen 1080p:ksi. Noh, siitä sitten kun ehdin kokeilemaan.

Tässä nyt se video YouTubesta:

Kimmo Virkki