kuvia ja tunnelmia

Blogi

Blogiini tallentuu kokemuksia, tunnelmia ja taustoja kuvauskeikoistani satunnaisilla varuste/tekniikkajorinoilla maustettuna.

Perhosia ja lintuja!

Hetken näyttää keväiseltä keli, kirkasta ja aurinkoa, melkein jopa lämmintä. Perhosia on ilmestynyt ilmatilaa täyttämään ja vähän muitakin ötököitä tuntuu lentävän ja ryömivän nurkissa. Kimalaisiakin näkyy.

Onnistuin vielä saamaan paremman kuvan tiklistä kun aurinko paistoi, valoa oli ja lumen moskatkin oli jo sulaneet. Nyt voi laittaa ruksin seinään ja tiklistä on kohtuullinen kuva, ei erityisen kaunis koska linnun lisäksi muuten kuva on vähän turhan busy.

Viikon varrella vain muutama hyvin pikainen kuvauskeikka pihan ulkopuolelle. Flunssa vaivaa.

 Tikli ja vihertävää ruohikkoa

Tikli ja vihertävää ruohikkoa

Jo muutama viikko sitten näin sitruunaperhosia. Ne olivat varmasti aikuisina talvehtineita samoin kuin alla olevassa kuvassa oleva neitoperhonen. Sen sijaan toisessa kuvassa oleva kangasperhonen on kevään ensimmäinen kotelona talvehtinut päiväperhosemme. Se on kooltaan varsin pieni 20-26mm siinä missä neitoperhonen on isohko45-65mm. Mitat siipien kärkivälin mittoja.

 Kangasperhonen männyn neulasilla

Kangasperhonen männyn neulasilla

 Neitoperhonen

Neitoperhonen

Kävin tässä myös "hiirikaukkapellolla" ja olihan hiirihaukka siellä, ei vieläkään erityisen hääviä kuvaa joten ei siitä sen enempää. Taivaanvuohet näyttivät ilmestyneet pellolle myös. Tunnusomainen ääni paljastaa ne armotta. Tosin tuo mäkättävä äänihän syntyy pyrstön reunasulista ilmavirran vaikutuksesta.

 Taivaanvuohi kuusen latvassa - soidinääntelyä oli ohjelmassa

Taivaanvuohi kuusen latvassa - soidinääntelyä oli ohjelmassa

Kävin myöskin yhdellä lähisoista väijymässä sääksiä. Piileskelin ja hiiviskelin todella todella varoen jotten tulisi huomatuksia ja tällä(kin) kertaa siinä onnistuin. Huomaat kyllä jos tulet sääksen huomaamaksi pesäsuolla.

 Sääksi lennossa

Sääksi lennossa

 Sääksi puussa

Sääksi puussa

Molemmat kuvat otettu varsin kaukaa. "Ilmakuvassa" lintu heitti kiepin hieman lähempää ja päätyi sitten suon toiselle laidalle puun latvaan istuskelemaan. Onneksi oli valoa joten kuvista tuli kohtuulliset vaikka etäisyyttä olikin runsaasti.

Lentokuvaan olen erityisen tyytyväinen, mitä nyt olisi hieman lähemmäksi saanu tulla. Aika runsaasti cropattu alkuperäisestä kuvasta. Samanlaisen kuvan kun saisi silloin kun linnulla on kala kynsissä... sitä tavoitellaan, eli tunteja suon laidalla on tiedossa tuleviksikin vuosiksi. En siis todellakaan odota että onnistuisin tänä kesänä moisessa. Varmasti saan kuvan sääksestä ja kalasta, mutta että ne olisivat lähellä, oikein päin suhteessä minuun ja hyvässä valossa niin se onkin eri juttu. Onhan mulla kokoelmissa hyvin hyvin kaukaa napattuja kuvia sääksestä lahnan kanssa melkein joka kesältä viimeisten vuosien ajalta. Yhden kerran kuvasin jopa omasta pihasta moisen.

Kimmo VirkkiComment