kuvia ja tunnelmia

Blogi

Blogiini tallentuu kokemuksia, tunnelmia ja taustoja kuvauskeikoistani satunnaisilla varuste/tekniikkajorinoilla maustettuna.

Bike trial Suomen Cup

Monenlaista pyörällä tapahtuvaa urheilua ja ulkoilua on tullut seurattua ja kuvattua varsin runsaasti. Havaihduin taannoin tarkemmin lajiin nimeltä Bike Trial kun katson mitä Tampereen SM-viikkojen ohjelmassa on. Viime viikon perjantaina hoksasin että viikonloppuna olisi Tampereella kilpailut lajissa joten nopeasti aikataulutusta ja suunnitelmaksi tuli sunnuntainen keikka Tampereelle Iso-Vilusen puistoon.

Iso-Vilusen puistossa on paljon muutakin virikettä, mutta nyt nimenomaan askel vei bike trial osaan puistoa. Siellä on mm. erikokoisista lohkareista, kaivonrenkaista ja traktorinrenkaista koostuva alue jossa osaavat ja uskaltavat voivat kokeilla taitojaan pyörällä. Perus Jopolla tai edes maastopyörällä ei ihan vaikeimpiin paikkoihin kannatta mennä kokeilemaan, mutta kyllä sieltä rotvallikiveä löytyy Jopollekin kokeiltavaksi.

 Tarkkaavaiset silmät taustalla

Tarkkaavaiset silmät taustalla

 Värit pois ja keskitytään olennaiseen

Värit pois ja keskitytään olennaiseen

Laji itsessään oli minulle jotakuinkin tuntematon, oletan että pohjimmiltaan mennään moottorisoidun serkkulajin tyyliin rata/ratoja ja yritetään välttää jalkakosketuksia ja pyörän päältä tippumisia. Aikaakin taidetaan ottaa.

Se oli kuvauksen kannalta haastavaa että alueella oli lukuisia ratoja ja niissä veti porukkaa koko ajan ja ainakin minun silmään jotakuinkin oman mielen mukaisessa järjestyksessä. Oli siis alkuunsa hieman hankala hahmottaa missä kannattaisi olla kuvaamassa kun kokoajan tuntui siltä että alueen toisella puolella olisi juuri nyt jotakin huikeaa. Myöskin rata kiemurteli joten monesti selkäpuolta olisi joutunut kuvaamaan ja kun mieluiten kuvaisi niin että naama näkyy. Alueen sisällä oli myöskin varsin ahdasta joten pääasiassa kuvasin heinikon puolelta tai sitten ihan alueen reunoilta. Kivien päälle nousemalla pääsi porukan päiden yläpuolelle ja sai kohtuullisia otoksia hieman kauempaakin.

70-200mm objektiivi croppi kamerassa oli pitkästä päästä pääasiassa riittävän pitkä, mutta lähellä tapahtuvaa toimintaa 70mm oli vähän liian pitkä. 50mm full frame kamerassa olisi ollut hyvä lähempänä tapahtuvaan toimintaan. Tein ihan tietoisen päätöksen että lähdin vain yhdellä kameralla koska tarkoitus oli oikeastaan vain tutustua lajiin ja kerätä kokemusta tämän kuvaamisesta. Ensi kerralle jo muutama ajatus...

Tästä lajista saisi myös hienoja kuvia jos kuvaisi vaikkapa harjoittelua jolloin voisi huoleti mennä likemmäs vaikkapa laajakuvalinssillä ilman että on pelkoa siitä että turmelee jonkun kisan.

 Nuorempaa taitoa radalla

Nuorempaa taitoa radalla

Kimmo Virkki