kuvia ja tunnelmia

Blogi

Blogiini tallentuu kokemuksia, tunnelmia ja taustoja kuvauskeikoistani satunnaisilla varuste/tekniikkajorinoilla maustettuna.

Raskaus- ja vauvakuvausta eli pari askelta sivuun urheilukuvauksesta

Sattuneesta syystä tuli eteen tilaisuus valokuvata sekä raskauden hehkua että vastasyntynyttä poikavauvaa. 

Raskausajan kuvaus tapahtui jo useampi viikko sitten pihamaalla pienen niityn lomassa. Aurinko paistoi ja muutenkin oli lämmin ja kesäinen fiilis. Kuvausajankohta oli jotakuinkin keskipäivä mikä ei välttämättä ole aivan paras ajankohta voimmakkaan valon ja terävien varjojen vuoksi. Vaan sillä mennään mitä sattuu kädessä olemaan.

Tarkoitus oli tällä kertaa kuvata nimenomaan vatsaa, ei niinkään odottavaa äitiä kokonaisuudessaan. Alla galleriassa muutama esimerkkikuva.

Viikot vierivät ja nuori herra saapui ja alun tohinoiden jälkeen saapui myös ajankohta ikuistaa sankaria kuviin hieman huolellisemmin. Kännykkäkuvat varmasti voi laskea sadoissa, mutta jos jotakin seinälle ripustettavaa ja sukulaisille lähetettävää haluaa saada aikaan niin asiaan pitää erikseen valmistautua ja hoitaa kuvaus huolella.

Tämä kuvaus tapahtui olohuoneen nurkassa. Sohvia hieman sivummalle siirtämällä tilaa tuli ihan kohtuullisesti ja taustatkatkin oli jotakuinkin asialliset eli vaaleaa verhoa yms. Tällä kertaa valaistus hoidettiin kontrolloidusti salamilla ja isolla softboxilla (en mä tiiä mitä softbox on suomeksi...).

Pääasiassa oli tarkoitus kuvata nukkuvaa pientä poikaa joten aikansa meni että sankari a) nukahti b) pysyi unessa kun hänet aseteltiin kuvauspaikalle ja hieman rekvisiittaa säädettiin. Sattuipa hän hetkeksi heräämäänkin ja tuli muutama kuva avoimin silmin.

Seuraavaa kuvauskertaa varten on mielessä runsaasti ideoita ja vähän rekvisiittaa sun muuta. Ensimmäisen kuvauksen satoa alla muutaman kuvan verran.  Ihan tyytyväinen olen etenkin tähän vauvakuvauksen jälkeen.

#vauvakuvaus #lapsikuvaus #newbornkuvaus #odotuskuvaus #äitikuvaus #pehmoista