kuvia ja tunnelmia

Blogi

Blogiini tallentuu kokemuksia, tunnelmia ja taustoja kuvauskeikoistani satunnaisilla varuste/tekniikkajorinoilla maustettuna.

Mainoksia... kääk!

Ilmestyipä tässä eräänä päivänä Tapahtumien Laajat Kuvagalleriat -sivulle muutama mainos. Mitä ihmettä? Minä vannoutunut AdBlockerin käyttäjä laitoin omalle saitilleni mainoksia.

Ei huolta, ne eivät leviä tuolta yhdeltä sivulta muualle näkyvillä olevassa tulevaisuudessa. Tuo kyseinen sivu saa sivustoltani liki eniten liikennettä etusivun ohella ja jotakuinkin kaikki sinne menevät haluavat ilmaista sisältöä (=kuviani). Täten totesin että olkaapa sitten koekaniineja näiden mainosten suhteen. Siis näiden tällaisten - alla esimerkki jonka näet jos et blokkaa mainoksia.

Taustalla on paljon enempi ammatillinen kiinnostus kuin odotus taloudellisesta hyödystä. Sen verran jo tiedän ennalta että mun sivuston liikennemäärillä (vaikkakin ne on aika hyvässä kasvussa) liikun joko sentti- tai eurokerhossa mainostulojen suhteen. Lähinnä uteliaisuuttani haluan testata kumpaan osun ja miten tämä logiikka toimii mainosten näyttöjen ja klikkien osalta.

Jos käytät AdBlockeria, älä murehdi, niin käytän minäkin :-)

Alustana mainoksille on Google AdSense joka ainakin ensikokemusten perusteella on varsin helppo ja nopea ottaa käyttöön. Eipä sillä että olisin kovin montaa monimutkaista Googlen ratkaisua vielä nähnyt.

Mä olen tuolta asetuksista konffailu muutamia mainoskategorioita pois. Siis sellaisia jotka ei millään lailla sovi sivustolleni. Mutta faktahan on että ei mulla ole hajuakaan siitä mitä mainoksia sieltä itse kullekin vierailijalle tulee. Ei mulla oikeastaan kuulukaan olla sillä jos et ole disabloinut Googlen AdSense asetuksista personalisoituja mainoksia niin saat juuri sitä mitä Google uskoo sinun haluavan nähde pohjautuen hakuhistoriaasi ja muihin tietoihin mitä sinusta on Googlelle kertynyt. Jos olet disabloinut personalisoidut mainoksiet niin sitten näet ihan mitä sattuu. Näihin kumpaakaan minulla tai tällä saitilla ei ole vaikutusta. Tää on sun ja Googlen välinen juttu. Noita asetuksia pääset osaltasi muuttamaan kun klikkaat tuossa mainoksen oikeassa yläkulmassa näkyvää nuolta/kolmiota.

Kimmo Virkki