kuvia ja tunnelmia

Blogi

Blogiini tallentuu kokemuksia, tunnelmia ja taustoja kuvauskeikoistani satunnaisilla varuste/tekniikkajorinoilla maustettuna.

Hiihtoa ja maisemia

Useamman vuoden jälkeen on todellakin ollut upea talvinen talvi. Maaliskuun viimeisiä päiviä mennään ja edelleen on lunta paljon ja aamuisin etenkin kylmä! Valitettavasti itse en ole ehtinyt ulkona/luonnossa liikkua alkuunkaan riittävästi joten tarvii toivoa että tällaiset talvet jatkuvat tulevinakin vuosina.

Valokuvauksen suhteen on ollut sopivan kiirettä vaikka tällä saitille ei ole uusia urheilukuvia aivan hurjasti tullutkaan. Valjakkourheilun Jämin Talvikisasta toki tuli oma galleriansa etusivulle, mutta sitten Jämin XLVIII hiihtokisoista lisäsin edellisvuoden galleriaan vain yhden kuvan. Oli aika harmaa keli joten ihan superhyviä kuvia ei nyt tänä vuonna syntynyt.

 Kuvassa joku olympiaurheilija paukuttelee naisten kisan vauhtiin lauantaina. Tunnistatko/arvaatko kuka?

Kuvassa joku olympiaurheilija paukuttelee naisten kisan vauhtiin lauantaina. Tunnistatko/arvaatko kuka?

Urheilukuvauksen sijaan olen kuvannut aika paljon (kaupunki)maisemia sekä normaalilla kameralla että dronella.

Helmikuu ja maaliskuun alkupuolella kiertelin muutamaan otteeseen Tammerkosken rantoja kameran kanssa. Tarkoitus oli kuvata talvista kansallismaisemaa. Kuviin kyllä osuikin muutama hienoa kylmä aamu auringonnousun ja koskesta nousevien huurujen kera. Sormet oli muutamaan otteeseen varsin kohmeessa kun kameran asetuksia justeerasin liki parinkympin pakkasissa. Pienempi jalustoistani osoittautui kovilla pakkasilla liki turhaksi. Kuulapää ei kunnolla pysynyt kireänä ja kun siihen laittoi raskaan kameran niin se alkoi aina kyykkäämään.

Jonkin verran tuli kuvattua myös iltapäivällä jolloin tarvii enemmän miettiä minne sen liiallisen sinisen taivaan piilottaisi. Alla muutama keskeneräinen/puolivalmis kuva joita en koskaan hyväksynyt jatkoon vaan ne jäivät levylleni jemmaan muistuttamaan hyvistä kuvakulmista joita pitää käydä kokeilemassa joskus uudestaan kun valo ja/tai olosuhteet on paremmat. Klikkaa kuvaa niin näet isompana.

 

Tämän linkin takana varsinainen galleria hyviä kuvia. Näitä kuvia muutama löytyy Tamperelaisen softafirma AtoZ Oy:n verkkosivuilta (Services & Blog -sivut). Katsotaan nyt jos vielä joku kuva saataisiin toimiston seinällekin.

Tämän jälkeen vuorossa olikin sitten enemmän Ikaalisten maisemien kuvaamista. Tai on edelleen, tämä projekti varmaan kestää tässä taustalla pidemmänkin tovin. Ensimmäisessä vaiheessa olen nyt kiertänyt keskuta-alueen ja Vanhan kauppalan rantoja dronen kanssa ja ottanut maisemaa talteen runsaasti joka suunnasta ja jotakuinkin kaikkina valoisina vuorokauden aikoina.

Ikaalinen ilmasta

Hieman on ollut kiire sillä talvinen maisema on kovaa vaihtua väistymässä ja nyt viikonloppuna maisema oli kyllä selkeästi jo keväinen sillä tiet oli isolta osin paljaina ja puissa ei ole lunta enää ollenkaan. Maa on toki valkoinen ja järvien jäät myös. Kirkkaiden kelien ansiosta myös valoa on varsin runsaasti. Dronen pieni kenno ei oikein hämäristä olosuhteista tykkää mutta kun valoa on riittämiin kuvanlaatu on ihan kohtuullinen. Kohta alkaa parin kuukauden jakso että luonto ei nyt ole kaikista kauneimmillaan kunnes kesän vihreys kunnolla pääsee vauhtiin.

Ikaalinen ilmasta

Tälle saitille palautin taas tuon maisemakuvaosion. Se oli hetken poissa koska oli hieman pulaa käytettävistä sivuista, mutta vaihdoin taannoin kalliimpaan Squarespacen tilaukseen joka mahdollistaa (muistaakseni) rajoittamattoman määrän sivuja ja gallerioita. Nyt siis mahtuu paljon kuvia ja etenkin maisemakuvia tulee varmasti lisää vaikka pääpaino nyt urheilussa varmasti säilyykin. Nyt mä saan tänne saitille mahtumaan myös paljon privaattigallerioita silloin kun täytyy laittaa kuvia näytille asiakkaille tai yhteistyökumppaneille.

Urheilukuvaukseen palaan varmaan Jämillä toukokuun alussa ja tarkoitus olisi edelleen ainakin kerran tai pari kuukauteen ehtiä sitäkin tekemään. Alustava suunnitelma:

  • Toukokuu: Valjakkourheilun Jämin kevätkisa, kenttäratsastusta (ehkä) ja Jämi21 (ehkä) - hämybonus: rallia???
  • Kesäkuu: Yö-rogaining SE, MTB Enduro Sappee (ehkä)
  • Heinäkuu: Kenttäratsastususta (ehkä), Sappee Bike Fest (??) -- alamäkiajoa haluaisin todellakin päästä kuvaaman taas, viime vuotinen eka kerta meni vielä vähän harjoittelussa.
  • Elokuu: Himos Epic MTB (??)
  • Syyskuu: Jämi rogaining SM, Valjakkourheilun Jämin syyskisa.

Ylläolevan suunnitelma on kuitenkin vahvasti alisteinen perhekiireille ja sovituille muille kuvauksille. Esimerkiksi tuota Ikaalisten maisemakuvausta pitää saada eteenpäin kesän aikana paljon.

Huhu kertoo että Jämin Fly-In airshowta ei olisi tänäkään vuonna. Taidan kerta vuotisen lentonäytösannokseni käydä hakemassa Tikkakoskelta kesäkuussa.