DH Suomi Cup Laajavuori kuvat nyt kuvakaupassa / Photos now in store! (click this)

Tämä sivusto käyttää evästeitä hyvän käyttäjäkokemuksen takaamiseksi ja anonyymin analytiikan keräämiseksi sivuston kävijöistä. Evästeitä EI käytetä mainontaan. Lisätietoa.

Selvä!!!

Feb 29, 2020
Muutama kirkas yö

Tämän kuukausia kestävän marraskuun aikana on onneksi ollut joitakin kirkkaita päiviä. Ei montaa, mutta kuitenkin jokunen, etenkin kulut viikko on ollut kirkas ja kylmä (-12C öisin on tälle talvelle kylmä). Lunta nyt ei toki ole ollut maassa tälläkään viikolla satunnaisia vanhoja kasanjämiä lukuunottamatta. Eli kauniita talvimaisemia ei ole tullut kuvattua. Talviurheilukisat on liki poikkeuksetta peruutettu tässä lähitienolla ja kaiketi liki koko eteleäisessö ja keskisessä Suomessa.

Nämä muutama kirkkaat illat/yöt olen kuitenkin ahkerasti, olen koettanut löytää jotakin kuvattavaa kauniiden tähtitaivaiden etualalle. Revontulia ei valitettavasti ole nyt juurikaan ollut.

Tässä seuraavassa muutamia hyviä(?) otoksia tammikuun lopulta helmikuun loppuun.

Tuli tuossa taannoin käytyä vierailulla Vaasassa, lyhyt vierailu joten aikaa ei ollut paljon. Illan tullen pääsin kuitenkin sen verran liikenteeseen että kävin katsomassa Raippaluodon sillan. Keli ei ollut täysin selkeä, mutta tähtiä kuitenkin näkyi taivaalla. Sillan valaistuis ne käytännössä kuitenkin blokkaa. Siltaa kuvaamaan olisi pitänyt päästä auringonlaskun aikaan jotta taustana olisi muutakin kuin tummaa taivasta, mutta perhereissuilla valokuvaus ei ole prioriteettilistalla kärjessä eli kuvataan kun pystytään.

Komea kohde, ehdottomasti seuraavien Vaasan reissujen aikana on käytävä siellä uudestaan. Jos vaikka saisi komeaa auringonlaskua/nousua samoihin kuviin. Kesällä siis seuraavan kerran. Toki, siltahan itsessään on Mustasaaren kunnan puolella.

Raippaluodon silta
Raippaluodon silta
Raippaluodon silta

Kotikaupungissa on kaksi tuulivoimalaa, toinen järven takana tunnin ajomatkan päässä ja toinen ihan siinä kolmostien varressa Teikankaalla. Minulla on jo useamman vuoden ollut mielessä että sitä pitäisi saada kuviin ja erityisesti eräs konsepti on ollut suunnitteilla. Nyt vasta kuitenkin ensimmäisen kerran lähdn sitä toteuttamaan. Ei aivan täydellinen vaikka ihan ok kuva tulikin. Tuulivoimalan roottori (vai mikä se on) oli kääntyneenä hieman väärään suuntaan. Kävin paikalla viikon varrella useammankin kerran, mutta pari kertaa voimala oli seis ja kerran suunta oli vieläkin huonompi. Tässä nyt kuitenkin muutama kuva. 

Teikankaan tuulivoimala
Teikankaan tuulivoimala / Ikaalinen. Taustalla tähtitaivasta ja linnunradan kiekko.
Teikankaan tuulivoimala. Joku voi arvata mitä tässä tavoittelin mutta voimalan suunta oli nyt hieman väärä.

Seuraavaksi pari satunnaista kuvaa ihan kotinurkilta.

Eräällä lähipellolla on nököttänyt kaivuri liki koko talven. Tuumasinpa että siitä voisi olla täytettä valokuvaan. Tähtitaivasta tunteva löytää kuvasta mm. Orionin ja viime aikoinan himmenneen keltaisen jättiläisen Betelgeusen. Sirius loistaa siinä matalalla. Yleensä pilvet on haitaksi mutta tällä kertaa ne itseasiassa tekevät kuvasta paljon paremman yhdessä valosaasteen kanssa.
Vakiopaikka revontulien kuvaamiseen, niitä nyt vaan ei ole näkynyt. Keskellä kuvaa planeetta Venus on juuri laskemassa horisontin taakse. Näistä kuvista hyvin näkee tuon valosaasteen määrän joka täällä "puskassakin" vielä etenkin matalalla horisontin täällä loimottaa. Kyrösjärven itäpuolella ilmeisesti olis vielä pimeämpää.

Jos loppuun sitten pari "selfietä".

Ei revontulia joten kuvasin hieman Andromedaa. Vieressäni siinä paljon kilometrejä nielevä nelivetoinen liikkuva toimistoni.
Lapsena mun unelma ammatti oli astronautti, ei koskaan poliisi, palomies, rekkakuski, tai muu sellainen. Ei lentänyt se unelma, mutta avaruus, tähdet, planeetat, kaikki nuo kaukaiset asiat kiinnostavat edelleen. Mä koetan tätä intoa siirtää eteenpäin seuraavalle sukupolvelle. Pieni poikani tietää jo kuun ja Venuksen.