DH Suomi Cup Laajavuori kuvat nyt kuvakaupassa / Photos now in store! (click this)

Tämä sivusto käyttää evästeitä hyvän käyttäjäkokemuksen takaamiseksi ja anonyymin analytiikan keräämiseksi sivuston kävijöistä. Evästeitä EI käytetä mainontaan. Lisätietoa.

Selvä!!!

Jul 23, 2019
Kuvakauppa auki!

Hieman uutisia eli webbisivujeni kylkeen on nyt auennut Kuvakauppa osoitteessa: www.kimmovirkki.com/kuvakauppa. Toki se löytyy myös tuolta sivuston ylävalikosta.

Jatkossa suurin osa urheilu- ja tapahtumakuvista menee sinne myyntiin sähköpostirumban sijaan. Merkittävin muutos on se että nuo pienen resoluution vesileimalliset some-postauksiin tarkoitutetut kuvat ovat siis jatkossa myös maksullisia. Osa kuvista menee edelleen tuonne Tapahtumien Laajat Kuvagalleriat osastolle. Siellä olevat kuvat pysyvät ilmaisina siinä koossa (1200-1600px) kun ne sinne on ladattu/ladataan.

Kuvat tulevat myyntiin kolmella resoluutiolla, 1200px, 2048px ja "iso" eli vähintään 4000px, mutta jopa 7000px riippuen kamerasta ja jälkikäsittelyn rajauksesta. Pienimmät kuvat maksavat muutaman euron muodollisen summan, ja siitä sitten hinta kasvaa aina per koko. Isot kuvat maksavat selkeästi enemmän niin kuin tähänkin asti koska ne jälkikäsittelen aina yksilöllisesti erityisellä huolella. Hinnat voivat hieman vaihdella per tapahtuma. Arkistokuvissa (eli yleensä yli pari vuotta vanhat) hinnat tippuvat alemmas.

Nämä kuvat siis vain yksityiseen käyttöön
. Kauppallisiin tarkoituksiin myyn edelleen kuvia käyttötarpeen mukaan sovittavalla hinnalla.

Tarkoitus ei ole näillä kääriä suuria hilloja vaan saada kuluja katettua. Plussalle mennään sitten noilla kaupalliseen käyttöön menevillä kuvilla,  tilauskuvauksilla ja sen sellaisilla.

Tämä puskissa ja toisinaan varsin haastavissakin olosuhteissa kuvaaminen on varsin antoisaa, mutta myös varsin raakaa kalustolle. Käytössäni oleva kalusto on laadukasta ja ei pienestä tuiskusta, kosteudesta tai pölystä ole moksiskaan, mutta vuosien myötä kalustossa alkaa kuitenkin hiljalleen näkymään jälkiä, sisältä ja sensorilta löytyy putsattavaa. Runsaat kuvausmäärät syövät niin kameran mekaniikkaa kuin muistikorttejakin. Trust me, muistikortitkin feilaa ennemmin tai myöhemmin. Luonnollisestikin toimiston puolelta löytyy monenlaista kulunkia kuvan matkanvarrelta kuvankäsittelysoftista aina tähän webbisaittiin.

Erityinen kiitos niille jotka ovat tähän mennessä ostaneet noita isoja kuviani! Näitä ei kuitenkaan mene ihan niin paljoa että näillä saisi kuluja riittävästi katettua. Kokeilen siis nyt jatkossa tälläistä helppokäyttöistä kaupparatkaisua.

Käytännössä homma eri eroa paljonkaan siitä kuinka galleriani ovat aiemmin toimineet. Nyt vain lataamisen sijasta sieltä löytyy ostoskärry ja kassa. Maksut joko kortilla, PayPalilla tai laskulla. Laskulla maksaessa 4 eur käsittelymaksu ja pieni viive kuvien toimituksessa koska toimitan kuvat sähköpostilla (tai ehkä latauslinkillä) laskun kera. Kortilla ja PayPalilla maksaessa pienemmät (1200px ja 2048px) kuvat saa ladattua heti ja isot kuvat jälkikäsittelen erikseen ja toimitan 1-5 päivän kuluessa - ison kuvan ostaja saa kuitenkin heti 2048px kuvan some-käyttöön. Hätäisimpien somettajien kannattaa siis maksaa kortilla tai PayPalilla. Kortilla maksaessa käy sekä debit että credit, eli pankkipuoli tai luottopuoli riippuen nyt millainen kortti käytössä on. Nyt viimeisimpänä olen liittänyt mukaan mahdollisuuden maksaa PayPalilla. Tämä on varmastikin monelle tuttu, turvallinen ja nopea vaihtoehto. Tämä on sinällään hieman hintavampi vaihtoehto minulle, mutta pidän sen nyt mukana ainakin toistaiseksi jotta näen onko sille käyttöä. Verkkopankkimaksua ei nyt näillä näkyminen ole tulossa.

Seuraavaksi pieni kierros kauppaan muutaman ruutukaappauksen avulla.

Kuvakaupan etusivu - hieman infoa ja tämän hetkiset kolme albumia eri lajeille

Yksittäisen kuvan osto - kuvan kun on avannut niin sen yläpuolella olevasta ikonista klikkaamalla aukeaa kuvan oikealle puolelle valittavat tuotteet, eli erikokoiset kuvat. Yleisesti ottaen kannattaa ostaa vain yksi kuvakoko sillä premium-kuvan kanssa saa 2048px vesileimallisen kuvan some-käyttöön kaupan päälle. Taasen jos ostaa 2048px kuvan niin eipä siihen kannata tuota pienempää enää ostaa.
Kassa - kassaa ennen kysytään yhteystietoja. Kassalla sitten yhteenveto siitä mitä olet ostamassa ja maksutavan valinta. Kannattaa katsoa ja hyväksyä tilausehdot sillä siellä ei ole 200 sivua pientä printtiä vaan muutama olennainen seikka. "Tee tilaus" napin painamisen jälkeen aukeaa ikkuna maksukorttitietoja varten. Huom! kuvakaappauksen jälkeen myös PayPal-maksu lisätty.

Luottokortti- ja pankkikorttimaksut hoitaa Stripe. Korttitiedot menevät ikkunasta suoraan Stripelle, sillä avautuva pieni ikkuna johon numerot syötetään tulee heiltä. Minulle tai tätä sivustoa pyörittävälle alustalle ei näy tai jää mitään tietoa maksukorttinumeroista. Lisäksi Stripe pakotetusti salaa kaiken liikenteen ja korttinumerot on salattu AES-256 salauksella. Nykyisellä tekniikoilla ja laskentatehoilla tuo salaus on murtamaton.

PayPal ei varmaan paljoa esittelyjä kaipaa. Sehän on liki yksi verkkomaksamisen standardiratkaisuista ollut jo pitkään. PayPal sitten ottaa maksun joko kortiltasi tai pankkitililtäsi riippuen ihan mitä olet PayPaliin asetuksiksi laittanut.

Ja tosiaan jos ei ilkeä kortilla tai PayPalilla maksaa niin laskulla onnistuu myös, mutta sen vaatii multa työtä siksi siihen lisää pienen 4 euron käsittelymaksun ja lisäksi kuvien toimitus voi viedä muutamasta tunnista aina seuraavaan päivään.